PIK = Politiskt InKorrekt, på grund av mycket kärlek - till Israel
Startsidan visar de två senaste artiklarna - samtliga tidigare inlägg återfinns i Bloggarkivet. Läs dem - ingen kronologi

Bloggens syfte och intention


Här vill jag försöka förklara varför jag skriver om Israel. 
Det finns flera skäl, och jag varken vill eller kan rangordna dem.

  • Denna blogg utger sig inte för att vara en nyhetskanal. Det betyder att du kan ha glädje av att även läsa äldre inlägg. Jag presenterar personliga tankar och erfarenheter, men kommenterar inte per automatik nyhetshändelser.
  • Israel är Bibelns land. Vid mitt första besök gick det upp för mig hur påtagligt det är. Det judiska folket är Bokens folk, och deras koppling till landet är uppenbar.
  • Israel misskrediteras ofta i massmedia. TV, radio och dagstidningar presenterar ofta en snedvriden/enögd nyhetsrapportering. Osanningar, halvsanningar eller utelämnande av fakta är vanliga, detta är lätt att bevisa. Allt är självklart inte perfekt i Israel, liksom det inte är perfekt någon annanstans heller.
  • Det judiska folkets historia är utan motstycke. Deras långa historia, beskriven i Bibeln, och deras senare historia med antisemitism och Holocoust upphör inte att fascinera mig. Jag läser mycket i ämnet och kommer att ge bok/filmtips. 
"Aldrig hata - Bara älska" (uppe i högra hörnet)
  • Jag vill visa en särskild attityd som jag lånat från en supporter-flagga bland Frölunda Hockeys fans med texten: Aldrig hata - Bara älska. Detta betyder i praktiken att jag i första hand vill ägna mig åt att berätta positiva och intressanta saker om Israel, inte att svärta ner Israels motståndare eller orättvist beskriva individer. Jag vill i första hand förmedla saker som jag sett, hört och upplevt själv.
  • Jag tar inte ansvar vad som skrivs på de bloggar och hemsidor jag tipsar om. Jag tar bara ansvar vad jag skriver själv. Om inget annat nämns är foton tagna från mina egna resor till Israel.
  • Jag har fått frågan varför det inte finns kommentatorsfält. Här är tre anledningar:
     1) Jag varken orkar eller hinner moderera och svara eventuella kommentarer.
     2) Nivån på negativa kommentarer i ämnen av denna typ är ofta mycket låg.
     3) Eventuella positiva kommentarer gör mig bara uppblåst och skrytsam.

     Vill du trots allt kontakta mig föreslår jag följande e-mailadress: bertilsorenson@gmail.com

  • Jag vill betona att jag ser inga individer, folkgrupper eller nationer som mina personliga fiender. Alla har rätt till sin egen åsikt och uppfattning, även jag.
Bloggen är under ständig förändring och detta, och andra inslag, kommer att byggas ut eller ändras efter hand,

Tack för att Du läser mina texter!
Bertil