PIK = Politiskt InKorrekt, på grund av mycket kärlek - till Israel
Startsidan visar de två senaste artiklarna - samtliga tidigare inlägg återfinns i Bloggarkivet. Läs dem - ingen kronologi

fredag 8 maj 2015

Ship to Gaza igen

Illustration av antisemiten Carlos Latuff
Länk till bloggen "Svart på vitt"
Nu är det dags för ännu ett Ship to Gaza att lämna hamnen i Sverige för att göra den långa seglatsen till Medelhavet. Vilken gång i ordningen är det?
Just idag, 8 maj, pågår avskedsfest i Göteborg med artister och festligheter.
Jag hoppas verkligen att det hela slutar lyckligt för alla inblandade fredsaktivister, och att de inte träffar på den nazistiska bläckfisken från Israel...(se bild) 
På organisationens hemsida får besökaren information om att det går att donera pengar till resan. Man kan köpa en sjömil med hjälp av 1000 svenska kronor (USD 120). Eller en kabellängd, vilket innebär en tiondels sjömil för 100 kronor.
De vädjar om din och min hjälp med sms-gåvor ner till 25 kronor (USD 3). Det är en ca 5000 sjömil lång färd som ligger framför dem, och man har i skrivande sekund (8 maj 2015 kl 18.40) fått ihop 517 279 kronor.
Insamlingsmålet är 1 miljon (USD 120 000).
För utländska läsare: i skrivande stund USD 1 = SEK 8,22

Det finns flera smått tragikomiska inslag i Ship to Gazas upplägg.
Mest tragiska, tyvärr.
För det första kan insamlade förnödenheter skickas direkt genom Israel, efter en kontroll av lastens innehåll, förstås. Vapen och andra farliga föremål får naturligtvis inte förekomma.
Detta gör hela resan överflödig från början.
Om det inte vore för att skapa politiskt jippo förstås, och framkalla situationer där Israel kan svärtas ner. Och för att låta några rika kändisar visa upp sig i media under tiden de seglar på det sköna Medelhavet. (Ett skönt hav för alla utom flyktingar från Syrien och Afrika)
Resan är självklart ingen hjälpsändning utan en politisk proklamation.
Alla vet det.

För det andra känns det lite märkligt att tigga småsummor av oss arbetare i Sverige när svenska staten redan skickar hundratals miljoner kronor årligen av våra skattemedel till Gaza.
Citat direkt från pressmeddelande 30 oktober 2014 på Regeringskansliets hemsida:
"Regeringen antog samtidigt en femårig biståndsstrategi med kraftigt ökat stöd till palestinskt statsbyggande. Det bilaterala biståndet till Palestina ökar med 500 miljoner kronor till 1,5 miljarder kronor den kommande femårsperioden, utöver Sveriges omfattande humanitära bidrag."    
Hela pressmeddelandet länk
Alltså totalt 700 miljoner svenska kronor per år av mina skattepengar? I ljuset av de enorma summor som slukas i det svarta hål som heter Palestinska myndigheten/Hamas, ter ju sig Ship to Gazas hittills hopskrapade halvmiljon som försumbar. Men det kostar förstås att segla till Medelhavet...
Sveriges bidrag är bara ett av alla bidrag som går till den palestinska myndigheten/Hamas från olika håll i världen.
Men vart tar alla pengar vägen?
En hel del av biståndet går till att avlöna terrordömda palestinier som sitter i israeliska fängelser. Om du utför ett riktigt grovt brott blir det klirr i kassan. Ett exempel: En 20-års fängelsedom för våld mot civila israeler ger, enligt uppgift, ca 16 000 i månaden. Direkt ur min halvtomma plånbok, det känns inte bra.
Dessutom är det väl ingen nyhet att den palestinska maktsfären är den mest korrupta i världshistorien, och omslagspojken till den företeelsen var Yassir Arafat, PLOs mångårige ledare. Han lär ha varit en av jordens rikaste män. Innan han dog.

För det tredje försöker Ship to Gaza legitimera sig genom att påstå att organisationen inte är antisemitisk. Som bevis på detta framhåller man medlemmarna i det svenska ledarskapsparet, Dror Feilers och Henry Aschers, judiska bakgrund. Henry Ascher, en judisk barnläkare som offrar sin tid åt barn i Gaza kan omöjligt vara antisemit, eller hur?

Ship to Gaza logo (något ändrad)
Ship to Gaza har som syfte att häva blockaden mot det som ibland kallas världens största utomhusfängelse.
Några ambitioner att kritisera eller avsätta Gazas verkliga fångvaktare - terrorgruppen Hamas - hör man aldrig.
Ship to Gazas hemsida berättar gärna om allt lidande som Gazas civila utsätts för under krigen mot Israel. Men aldrig om krigets verkliga orsak; Hamas krigföring mot Israels civilbefolkning.
De berättar heller aldrig om mat, drivmedel och elleveranser som ständigt pågår, och pågick även under brinnande krig.
Eller om Hamas utnyttjande av civila som levande sköldar, om all betong som använts till stridstunnlar, om vapenlager och avfyrningsplatser i civila hem, förföljandet av hbtq-personer och oliktänkande, tusentals raketer mot civilsamhällen i Israel osv. osv.

Eller varför inte, på tal om judiska läkare, nämna alla judiska läkare och annan sjukpersonal som ständigt vårdar palestinska patienter i Israel. Läs gärna länk: Artikel om sjukvård i Israel.
Propaganda säger någon. Allt som är för verkar vara propaganda och allt som är emot är sanning. Eller tvärt om, beroende vem som kommer med budskapet.
Om man nu börjar tröttna eller tvivla på den "egna sidan" kan man istället börja lyssna på "den andra sidan". Vad säger egentligen Irans ledare, hur uttrycker sig PLOs ledare och vad står det egentligen i Hamas stadgar?
Numera tar jag därför del av båda sidornas budskap, summerar mina intryck och väljer vad jag vill tro på. Testa den metoden. Jag har fått tipset från flera håll och det fungerar utmärkt.
Men det ska sägas: jag blev sionist på kuppen, det vill säga en person som erkänner det judiska folkets rätt att leva i fred och trygghet i det historiska Israel, jordklotets enda judiska stat.
Och dessutom önskar jag detsamma till de arabiska folken i sina 22 länder.
Och naturligtvis alla andra folk också, för övrigt.
Jag fattar inte hur det är möjligt att så många människor i Sverige är så otroligt negativa till Israel och istället vill satsa sina pengar på ett projekt som Ship to Gaza. Jo förresten, det måste bero på att de inte på allvar har testat metoden jag nyss beskrev.

Varför når inte kritiken fram när det gäller alla de öppet antisemitiska organisationer och personer som ryms under The Gaza Freedom Flotillas segel. Länk artikel Svenska Dagbladet
Exemplen är oräkneliga, jag ska inte trötta ut dig, kära läsare, med ytterligare länkar och citat. Internet är fullt av artiklar och inlägg i ämnet, den som är intresserad kan lägga timmar på att läsa om ämnet.