PIK = Politiskt InKorrekt, på grund av mycket kärlek - till Israel
Startsidan visar de två senaste artiklarna - samtliga tidigare inlägg återfinns i Bloggarkivet. Läs dem - ingen kronologi

tisdag 15 augusti 2017

Fake News

"Fake News" är ett begrepp som vi börjar vänja oss vid.
Jag vill här bidra med några präktiga lögner och vilda fantasier.
Den som inte förstår ironi ska inte läsa vidare.

1. Den svenska regeringen har beslutat att stoppa utbetalningarna av det svenska ekonomiska stödet till den palestinska administrationen på Västbanken (PA) och till det terrorstämplade styret i Gaza (Hamas) så länge de betalar ut höga löner till dömda mördare och dödade attentatsmäns efterlevande familjer.
Man beräknar att minst hälften av de hundratals miljoner svenska kronor årligen som bidraget består av försvinner till dylika ändamål, och okända belopp försvinner också i en skenande korruption hos de palestinska ledarskapet.

Foto: Sveriges Radio
Sveriges biståndsminister Isabella Lövin (Miljöpartiet) menar att: "det svarta hål som de svenska skattebetalarnas pengar försvinner i måste tätas. Krav måste ställas på mottagarna, och åtgärden gäller med omedelbare verkan."
Lövin beklagar samtidigt regeringens tidigare hårdnackade hållning i frågan. Uppvaknandet skedde efter den hatiska demonstrationen i Helsingborg 18 juli, då demonstranter klädde sina barn i militärkläder och skanderade "död åt judarna" med hjälp av kända muslimska ramsor och sånger. 
"Vi har varit naiva, hotet mot judarna i Sverige avgjorde saken", erkände Lövin vid en presskonferens i Riksdagshuset.

LÄNK= Regeringens hemsida - de 17 målen

2. Förenta Nationerna (FN) har beslutat att en gång för alla avveckla UNRWA. (The United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East)
Anledningen till beslutet är att FN insett det omöjliga i att kunna uppnå målen i "Agenda 2030" så länge det finns en ständigt växande grupp människor som ärver sin flyktingstatus; nämligen de "palestinska flyktingarna". 

Antalet ännu levande av den grupp av verkliga offer för krigen mellan Israel och hennes grannar beräknas idag 2017 till mellan 20-30 000 ålderstigna individer. Trots det räknas de palestinska flyktingarna till över 5 miljoner! 
Olikt alla andra av jordens flyktingar ärver nämligen dessa avkomlingar sin flyktingstatus, släktled efter släktled, och de flesta tvingas leva sina liv i läger av skiftande kvalitet utspridda i arabvärlden, statslösa och utan de rättigheter som vi andra tycker är självklara.
Inbördeskriget i Syrien öppnade FNs ögon för det bisarra faktum att statslösa palestinska flyktingar drabbades av det urskiljningslösa våldet, människor som aldrig satt sin fot i det land de påstås ha flytt ifrån (möjligtvis deras föräldrar, farfar eller farfars far). 
UNRWA ska nu uppgå i UNHCR (FNs ordinare flyktingorgan), den ärvda flyktingstatusen ska skrotas och samtliga dryga 5 miljoner erbjudas en rättvis framtid. 
Först då kan "Agenda 2030"-målen bli möjliga att nå.

Jerusalem från väster - Castel National Park
Foto: Bertil
3. Den palestinske ledaren Mahmoud Abbas drar tillbaka arabernas krav på ensamrätt till Jerusalems östra delar inklusive Gamla staden. 

"Vi kan inte kräva att murarna som Israel har byggt öster om staden ska rivas om vi samtidigt ska bygga nya murar rakt igenom staden", deklarerade Abbas efter fredagsbönen på Tempelberget (eller al-Haram al-Sharif som muslimerna kallar platsen).
"Det är nog nu", forsatte Abbas, "vi är alla trötta på våldet. Innan min tid är över vill jag bidra med verklig fred. Vi vill sätta oss i förutsättningslösa förhandlingar med Israels regering". 
Han erkände sedan helt sensationellt att det aldrig funnits en självständig stat med namnet Palestina, men fortsatte: "...om det någonsin ska bli en palestinsk stat finns det ingen anledning att vänta längre."

Abbas förtydligade senare under kvällen, inför en spänd samling internationella journalister, sin nya ståndpunkt. Han förklarade att han kunde förhandla med den tidigare israeliske premiärminister Baraks förslag från 2000. Han förstod att den stora israeliska stadsdelen Ma'ale Adummim öster om centrum, och andra samhällen i Judeen och Samarien (som han diplomatiskt uttryckte sig) inte kunde rivas eller utrymmas "bara så där" men att ersättning av andra landområden kunde vara den logiska lösningen. 
"Jag vill inte gå händelserna i förväg, låt oss förhandla om detaljerna" avslutade Abbas sitt tal.

Tänk om hälften av dessa fantasier vore sanna...