PIK = Politiskt InKorrekt, på grund av mycket kärlek - till Israel
Startsidan visar de två senaste artiklarna - samtliga tidigare inlägg återfinns i Bloggarkivet. Läs dem - ingen kronologi

onsdag 27 mars 2024

Kan öknen blomma?

Foto: Bertil
Israels förste premiärminister, David Ben Gurion, hade en dröm om att Bibelns framtidslöfte om att "öknen ska blomma" skulle bli en verklighet. Därför lät han uppföra en enkel sommarstuga i Sde Boker, mitt i Negevöknen i södra Israel, och tillbringade på äldre dagar mycket tid där. Han såg framför sig hur den nyfödda judiska staten skulle ta det stora ansvaret att odla upp den ogästvänliga öknen, och satsa på forskning om bevattning och lämpliga grödor inför framtiden. Han och hans hustru Paulas gravar finns att beskåda på en vacker höjd inte långt från huset och den lilla kibbutzen. Jag har själv varit där och storögt betraktat hans enkelt inredda rum. Fascinerad fästes min blick på hans slitna tofflor intill hans enkla säng, som om han när som helst skulle dyka upp i rummet, trots att han gick ur tiden 1973.

Men i dessa dagar, i slutet av mars 2024, nästan 6 månader efter den ohyggliga terrorattacken som genomfördes av terrororganisationen Hamas från Gaza 7 oktober 2023, på 75 km avstånd från Sde Boker, tycks det som om de flesta inte har tid att fördjupa sig i några drömmar om Israels framtid. Tvärtom vändes folks sympati för de drabbade civila israelerna på något dygn till en våldsam motrörelse, som med full kraft nu sveper över hela världen.

Israels hårda militära svar på de fruktansvärda övergreppen och gisslantagandet av minst 250 människor i alla åldrar, har blivit för mycket för Israels kritiker. Gazas befolkning lider oerhört av följderna av det krig som utbrutit, och som Hamas bär hela skulden till. De lider så mycket att få talar om hur invånarna i Israel mår. Hur den israeliska befolkningen tvingas skicka sina ungdomar, män och kvinnor, att kriga i ett av världens farligaste stridsmiljö. Att raketer haglar dagligen från både Gaza och Libanon, ja till och med från Jemen, tar man ingen större notis om. Att norra Israels befolkning i stora delar har fått lämna sina hem, förhoppningsvis tillfälligt, i hot om ett större krigsutbrott mot den starka islamistiska organisationen Hezbollah i Libanon, noteras bara i kanten i svensk media. 

Att lögnerna om vad som egentligen händer i Gaza sprids blundar de flesta för. Att Hamas stjäl mat och andra förnödenheter från dem som varorna var ämnade för förtigs. Kort sagt, den allmänna uppfattningen om vems felet är har fått slagsida, och hatet mot judar, även judar i Sverige, har blivit påtagligt. Det kallas antisemitism.

Så låt oss drömma om den lösning som så många önskar:

Den judiska staten Israel är borta. Utplånad. Äntligen är de förhatliga, av Allah förkastade folket ur vägen. Något nytt och rätt har skapats. I Mellanöstern råder nu en stabil och kärleksfull fred. FRED, kära läsare, FRED! Äntligen, staten Palestina, som den socialdemokratiska/miljöpartistiska regeringen redan har erkänt (innan den fanns), har slutligen faktiskt bildats. Det hålls äntligen fria val i Palestina, flera partier har ställt upp och det har bildats en enig samlingsregering i Al-Quds. (Tidigare Jerusalem) 

Menoran utanför Knesset
Foto: Bertil
Kvinnorna har äntligen fått en jämställd position i det arabiska samhället, som bevis på detta blev den första premiärministern en kvinna. Hon tog symboliskt av sig sin slöja, ställde sig i talarstolen  och höll ett brinnande och engagerat installationstal i parlamentet, som byggts där Knesset tidigare låg. Utanför byggnaden, där tidigare den nästan 5 meter höga menoran, som skänktes till Israel av Storbritannien 1956, har smälts ner. Av bronset har det skapats ett hyllnings-monument för HBTQi-rörelsen i Palestina. 

Olivbergets judiska gravar
Foto: Bertil


Olivbergets gamla judiska gravplats har fått ett nytt utseende. De ca 150 000 gravarna har schaktats bort och gett plats för ett modernt universitet. Vissa av gravarna var 3000 år gamla, skönt att bli av den de gamla dammiga soporna. Forskningen går på högvarv. Särskilt den medicinska forskningen har gjort enorma framsteg, men IT-teknik, konstbevattning, avsaltning av havsvatten, fossilfri energi (vem vill använda olja?) och ren miljö ligger inte långt efter. Då alla judar är borta har Nobelprisen börjat hagla över de arabiska intellektuella. 


Gaza har förvandlats till ett semesterparadis med lyxhotell längs den fantastiska Medelhavstranden. Uppfinningsrikedomen tycks obegränsad och tillverkningsindustrierna ligger tätt över hela Mellanöstern. Kina har stora problem att tävla med arbetsivern och effektiviteten. Pengar är inte längre ett problem, så alla ekonomiska hjälpprojekt är onödiga, särskilt nu när judarna är borta. Judarna, som tidigare suttit på hela världens pengakista.

Jordanfloden. "From the river to the sea"
Foto: Bertil
Hamas, Hezbollah, Al-Jihad, Al-Qaida, Al-Nourpartiet, Ansar al-Din, Ansarul islam, Europeiska fatwarådet, Fedayan-e eslam, Federation of Islamic Organisations in Europe, Folkets mujahedin, Gama'a al-Islamiyya, Hayat Tahrir al-Sham, Hizb ut-Tahrir, Huthirebeller, Islamiska fronten, Islamiska jihad, Jund Ansar Allah, Boko Haram, Al-Aqsabrigaderna  samt dussintals andra islamistiska organisationer runt om i världen har bestämt sig att upplösas, då deras gemensamma fiende, Israel, är besegrat. 

Västvärden kan pusta ut. Det är äntligen fred. Öknen kan blomma.