PIK = Politiskt InKorrekt, på grund av mycket kärlek - till Israel
Startsidan visar de två senaste artiklarna - samtliga tidigare inlägg återfinns i Bloggarkivet. Läs dem - ingen kronologi

lördag 18 augusti 2018

Gaza 2018


Foto: IMEMC News&Agencies
Varje dag hör vi om lidandet i Gaza.
Just nu, augusti 2018, är det extra aktuellt då årets bidrag till "Ship to Gaza" nått sitt mål. 
Men målet är inte, och har aldrig varit, att lägga till vid kajen i Gazas hamn. Målet är istället att med hjälp av medierna svartmåla staten Israel med lögnen som främsta vapen.
Jag känner inte till hur stort samtalsämne aktionen är ute i världen, men i år har svensk media hållit en ovanligt låg profil.  
Börjar intresset svalna?

Jag slutar aldrig att förvånas av Ship to Gazas uthållighet. Finns det en enda av de inblandade som på allvar tror att de någonsin ska lyckas nå sin påstådda destination? Jag tror inte det.
Det är naturligtvis enbart en politisk manifestation. Organisationen samlar in pengar, köper en gammal gisten skorv och seglar efter ett antal entusiastiska bryggmöten i Europa över Medelhavet för att låta Israels flotta stoppa dem, ta båten i beslag, bura in besättningen ett par dagar och sedan låta sig flygas hem igen. Uppdraget slutfört.

Men de ljuger om det verkliga syftet, och målar istället upp en bild av hjälpsändningar, denna gång i form av presenter till Gazas befolkning. Tidigare resor har de haft påstådda laster med förnödenheter  som senare visat sig vara av minimal - snarast symbolisk - kvantitet. Som till exempel ett antal fotbollar. 
Hade uppdraget gått ut på att föra en hjälpsändning till Gaza hade det gått utmärkt att lägga till i en israelisk hamn, låta tullen kolla att inga vapen och liknande finns i lasten och sedan, på Israels bekostnad, låta varorna nå dem som behöver dem. Men den utvecklingen har aldrig varit aktuell.

Gaza kallas väldigt ofta för "Världens största utomhusfängelse", det talas om folkmord, ockupation och till och med om Gaza som ett koncentrationsläger. 
BDS-rörelsen (The Boycott, Divestment, Sanctions movement) har tagit fram hatpropaganda som utmärker sig extremt i form av antisemitism - hat mot judar. Jag förstår inte vad som driver dem förutom dåliga historiska kunskaper och blindhet för vad som händer inom det arabiska samhället och inom det arabiska ledarskapet.
Man påstår att det inte är antisemitism utan kallar det för anti-sionism  - judars (o)rätt till ett eget hemland i det historiska Israel. 
Men låt dig inte luras! 

Titta noga på bilden intill.
Är det inte fruktansvärt att se hur Gazas befolkning svälter? 
De har enligt BDS-rörelsen och Ship to Gaza-organisationen (och alla andra Israelhatare) varit utsatta för en total blockad i över 10 år. 
Tio år utan mat och utan tillräckligt med el och vatten. 
På de svältande fångarnas skyltar kan vi läsa: "Stoppa förintelsen i Gaza", "Befria Palestina", "Bryt tystnaden om Gaza", "Stoppa USA:s understöd till Israel", "Det är en skam!" och "Vad hände med 'Aldrig mer'?"
Men vilka är det då vi ser på bilden? 
Är det verkligen Gazabor? Nej, det är offer för den verkliga Förintelsen, iscensatt av Adolf Hitler och nazismen på 1930-40 talen. Denna förvrängda bild visar inte det den utger sig för att visa. Vill du veta hur man ser ut när man svultit i ett koncentrationsläger ska du inte fråga en Gazabo utan en israel. Många av dem vet av egen erfarenhet.

Hundratusentals ton mat, medicin och sjukvårdsmaterial, samt allt annat som behövs förs ständigt in från Israel till Gaza, efter att varorna kontrolleras. Tiotusentals Gazabor får medicinsk vård i Israel varje år.  
(Läs gärna Gästkrönika Shevet Achim som ett litet exempel)
PA - den palestinska administrationen - ligger i konflikt med Hamas som har makten i Gaza, och släpar efter eller struntar helt i betalningen till Israel för el och bränsle, vilket givetvis innebär att tillgången tidvis blir begränsad. För detta får ofta Israel skulden. 
Den arabiska befolkningen i Gaza och på Västbanken är de mottagare som får det överlägset största bidragen per capita i världen. Men pengarna hamnar till stora delar i fickorna hos det arabiska ledarskapet, inte till den behövande befolkningen. Yassir Arafat, den tidigare ledargestalten inom PLO, dog som miljardär. Han hade dock inte arbetat ihop sin förmögenhet utan stulit den från dem han sade sig företräda.
När siffrorna presenterades för Ship to Gazas representanter i Sverige trodde de inte på dem, de lever istället i föreställningen att Gazas folk svälter på grund av en inbillad hermetiskt tillsluten gräns mot Israel.
Men om Gazas civila befolkning är fångar så är det terrororganisationen Hamas som är fångvaktare, inte Israel.

Det är skamligt att jämföra nazismens och utrotningslägrens offer med dagen invånare i Gaza!
Det är fullständigt oacceptabelt! Jag har försökt hålla en trevlig ton i denna min blogg men det vänder sig i magen när jag ser på den bilden. Det går tydligen inte längre att tala med varandra. Att skapa och använda en sådan bild är att passera en förbjuden gräns. Mitt sista uns av tålamod och mina försök att lyssna på den andre börjar suddas ut. 
Jag förstår nu att mina argument inte räcker. Det hjälper inte vad jag säger därför att den andre har slutat lyssna.
Men jag tänker ändå inte vara tyst.