PIK = Politiskt InKorrekt, på grund av mycket kärlek - till Israel
Startsidan visar de två senaste artiklarna - samtliga tidigare inlägg återfinns i Bloggarkivet. Läs dem - ingen kronologi

onsdag 6 december 2023

Kriget fortsätter

RED ALERT 
Varning för raketnedslag
Efter någon veckas vapenvila har striderna i Gaza återupptagits.
Kriget har nu pågått i två månader. Kritiken mot Israel har fortsatt, om möjligt med ökad styrka från olika håll. Israels krigföring kallas av många för folkmord. Det har man sagt länge trots att den grupp människor som kallas palestinska flyktingar har ökat, från ca 700 000 till nästan 6 miljoner individer. 


    Israel är dåliga på att utrota folkgrupper.

Jag har laddat ner en app i min mobil som de flesta israeler också har nedladdad i sina. Den heter "Red Alert" och tjuter varje gång en terrororganisation avfyrar raketer mot civila samhällen i Israel. Naturligtvis ljuder alarmet ur högtalare också, för dem som befinner sig i de hotade områdena. Trots att man kan få intrycket av att Israels krigsmakt omvandlat allt i Gaza till grus så lyckas Hamas och de andra jihadistgrupperna avfyra mängder av raketer varje dag mot israeliska samhällen. 
Bilden intill är "skärmdump" från en sådan varning. Bilden visar Tel Aviv-området några mil norr om Gaza, ett av Israels mest tätbefolkade områden. Raketer har avfyrats på detta sätt år ut och år in, men den svenska mainstream-journalistiken har bara rapporterat om denna rakettrafik i begränsad omfattning. Det är alltid raketbeskjutning av detta slag som inleder krigshandlingar från Israels sida. 
Det dråpliga är då att en rubrik i en svenska dagstidning eller på Aktuellt i tv ofta kan låta: "Israel bombade i natt återigen Gaza." Sedan denna uppföljning i mindre bokstäver: "...detta sedan Hamas avfyrat ett stort antal raketer mot byar inne i Israel"...

En del Israelkritiker menar att raketernas slagkraft inte går att mäta sig med Israels moderna vapen, och dessutom skjuts de flesta ner av sofistikerade, ultramoderna motvapen som Iron Dome, "så vad gnäller ni för?"
Jag anser att man kan gnälla därför att det över huvud taget skjuts raketer mot civila samhällen! Att de flesta raketer oskadliggörs försvarar väl inte att de avfyras? Intentionen och förhoppningen hos den som avfyrar dessa raketer är ju att någon ska skadas eller dödas. 

Bilden till vänster visar förödelsen i Gaza med en trotsig palestinsk flagga mitt i bråten. Den illustrerar det tragiska kriget alltför väl.
Men bilden skulle också kunna föreställt ett besegrat Israel, Hamas främsta och enda mål. 
Israel skulle då också legat i ruiner med den trotsiga palestinska flaggan vajande. För Hamas uttalade mål är att den judiska staten Israel inte får finnas, att det med vilka medel som helst ska krossas och alla judar ska dö.
Vi måste bli medvetna om det, innan vi uttalar alltför hård kritik mot Israels krigföring. 
Detta krig, och alla andra krig Israel har dragits in i, är ett existentiellt krig. 
Sådana krig måste vinnas!